החל משנת 2023, אירופה משנה את כללי המשחק - ישראלים המבקשים להיכנס לאירופה יצטרכו לבקש אישור דרך האינטרנט

האיחוד האירופי מצא פתרון שיהפוך את הביקור בין גבולותיו לחוויה בטוחה יותר ובשנת 2016 החל לפעול לקראת יישומו.

לאור שינויים בהלך הרוח הגלובלי, הגירה בלתי חוקית בנתוני עלייה וצורך גובר להתייחס לאיומי טרור, הוחלט כי בעלי דרכונים ממדינות שונות, וביניהן ישראל, יצטרכו לקבל אשרת כניסה כדי להיכנס לאירופה. החל משנת 2023 שינוי זה יכנס לתוקף (ככל הנראה בחודש נובמבר).

אשרה זו מכונה ETIAS, כלומר,European Travel Information and Authorisation System. זוהי למעשה מערכת מידע והרשאות אירופאית לנסיעות, הפועלת באופן אלקטרוני, מקלה על הפרוצדורות ומקצרת את זמני ההמתנה.

המערכת מאפשרת לבחון את זכאותם של מבקרים ממדינות שאינן זקוקות לויזה כדי להיכנס לאזור שנגן, ולאפשר את כניסתם. זאת, בדומה למערכת המיושמת בארצות הברית, ESTA, ולמערכת דומה המיושמת בקנדה.

מהי משמעות ה-ETIAS, וכיצד פועלת המערכת?

מערכת זו מאפשרת בדיקה ביטחונית קפדנית ביותר של כל אדם המגיש בקשה, וזאת כדי לקבוע אם לאפשר להם כניסה לאחת או יותר מהמדינות המדוברות.

מאחר ואותם אנשים (ואנחנו ביניהם) לא זקוקים לויזה אם ברצונם לטייל במדינות שנגן למשך 90 יום או פחות, מערכת ה-ETIAS תאפשר לרשויות לוודא שאינם מהווים איום ביטחוני. המערכת תאסוף ותעדכן את המידע שברשותה כדי לתחזק את האינפורמציה בזמן אמת.

כמו כן, מעבר למטרות של טיולים ועסקים במדינות, תתאפשר גישה אליהן גם למי שזקוק לטיפולים רפואיים ו/או שעליו לעבור בדרכו למדינות אחרות.

מערכת ה-ETIAS היא מקוונת, ומחוברת למאגרי מידע הבוחנים את אמיתות המידע תוך דקות ספורות. יש להגיש את טופס הבקשה המקוון למעלה מ-96 שעות לפני הטיסה. ברב המוחץ של המקרים, האשרה תתקבל תוך דקות ספורות.

רק במקרים הנדירים של מי שבקשת האשרה שלו תסורב, עשויים לקבל זימון לראיון. בהיבט הפרקטי, בהנחה והבקשה מתקבלת, מערכת ה-ETIAS תאפשר שהות בת 90 יום במדינות הרלוונטיות, ומעבר חופשי בין מדינות אלה, וכן מספר כניסות ויציאות בלתי מוגבל בתוך פרק זמן זה.

מי צריך להגיש בקשה לקבלת ETIAS ועבור אילו מדינות?

בין 26 המדינות שבקרוב ידרשו אשרת ETIAS בתוקף טרום הכניסה אליהן, אפשר למצוא את אוסטריה, בלגיה, דנמרק, צרפת, גרמניה, יוון, הונגריה, איטליה, הולנד, נורבגיה, פולין, פורטוגל, רומניה, ספרד, סלובניה, פינלנד, שוודיה, שוויץ, וכו'. את הרשימה המלאה אפשר למצוא באופן מקוון.

בין 63 המדינות הנדרשות להנפיק אשרת ETIAS לפני כניסתן למדינות הנ"ל, אפשר למצוא את ישראל, ארגנטינה, אוסטרליה, מקסיקו, ארה"ב, קנדה, ברזיל, וכו'. את הרשימה המלאה אפשר למצוא באופן מקוון.

 

שאלות ותשובות נוספות

איזה מידע צריך יהיה לספק בעת הגשת הבקשה לאשרת ETIAS?

מדובר בטופס מקוון שניתן למלא תוך כמה דקות. ידרש מכם לספק מידע ביומטרי אלמנטרי כמו שם מלא, תאריך לידה, מקום לידה, מידע לגבי אזרחותך, כתובת, מייל ומספר טלפון.

בנוסף לכך, מידע לגבי החינוך והניסיון התעסוקתי שלך, המדינה הראשונה בה תרצה לבקר בין מדינות האיחוד, פרטים לגבי מצבך הבריאותי, אם ביקרת במדינות שמתחוללת בהן מלחמה כמו סוריה או אפגניסטן, אם יש רצון כלשהו לנסוע למדינות בהן מתחוללת מלחמה, או למקומות מהם גורשת, כמו גם תיקים פליליים. יידרש כמובן דרכון בתוקף, שהתמונה בו מחוברת כראוי.

 

כמה תעלה הגשת בקשה לאשרה?

עלות הגשת הבקשה צפוייה להיות עמלה די סמלית ומרגע שיועבר התשלום, הבקשה תיכנס לתהליך זריז של בדיקה.

 

האם ייתכן שיידחו את בקשתי?

מידה ותימצא בעייתיות כלשהי ייתכן כי ידחו את הבקשה. יחד עם זאת, הדחייה תתאפשר רק במקרה בו יש ספקות משמעותיים וסבירים לגבי נכונות המידע שסופק והמסמכים שצורפו לבקשה. זו הסיבה שצריך לוודא היטב כי כל המידע שמספקים בבקשה מדויק ונכון.

 

לכמה זמן תקפה האשרה?

אשרת ETIAS תקפה לתקופה של שלוש שנים או עד תאריך התוקף של מסמך הנסיעה אשר הוצג בעת הגשת הבקשה, לפי קדימות. כל זאת תלוי באופן בו המערכת תעריך את המידע שתספק לה ואת מידת הסיכון שתחשב כתוצאה מכך. כפי שצוין, משך השהות המתאפשרת בקבלת אשרת ה-ETIAS היא 90 יום.

דילוג לתוכן