ניתוק תושבות | אזרח ישראל השוהה בחו"ל מס הכנסה

אזרח ישראל השוהה בחו"ל מס הכנסה

בשל התפתחות הגלובליזציה והעובדה כי העולם הפך כפר גלובלי, ישראלים רבים מבקשים לנסות את מזלם בחו"ל ולהשתלב בעבודות שונת בין אם בתור עובדים מטעם חברות ישראליות או בין אם בתור עובדים של חברות זרות.

 בעת היציאה לרילוקיישן קיימת חשיבות עליונה לטפל במספר סוגיות חשובות כמו למשל דיור, מסגרות לילדים וכן אשרות עבודה. יתרה מכך, אחת הסוגיות המשמעותיות ביותר היא המיסוי אשר לה השכלות רבות.

 לפי תיקון 132 של מס הכנסה, תוקנה ההגדרה של תושב ישראל בהתאם למבחני מרכז חיים  וכן חזקות הימים. בהתאם לסעיף  א 4  המחוקק רבע תנאים בהתאם ניתן לראות אדם אשר אינו תושב ישראל בהתאם למבחנים השונים.

מהו ניתוק תושבות

ניתוק תושבות נבחן במספר מישורים- הן מבחינת המישור האובייקטיבי- משך השהייה בחו"ל ובמישור הסובייקטיבי כלומר הכוונה הסובייקטיבית של השוהה בחו"ל.  

הרישום היכן מצוי מרכז החיים הן בישראל או  בחו"ל נחשב להליך מורכב.  כאשר יש לבחון את המעמד של אותו אדם האם הוא תושב ישראל או שמא הוא עבר להתגורר בחו"ל חשוב לבחון זיקות שונות כמו משך השהייה שלו בחו"ל  וכן מקום העבודה שלו.

 אותם סימנים יסייעו בחיזוק התשובות הזרה

הסימנים השונים אשר הזכרנו קודם לכן יסייעו בחיזוק התושבות הזרה ולכן על מי שמעוניין להיחשב כתושב זר לבצע מספר פעילויות כגון  סגירת כל חשבונות הבנק בישראל,  מכירה או השכרה של הבית בישראל וכן רישום למועדוני חברים בחו"ל.

 מה כוללים מבחנים שוברי שיוויון

כפי שניתן לראות ישנם מספר פרמטרים שונים במטרה לקבוע  את מקום התושבות עבור כל אחד. במידה ויש ספק לגבי מקום המגורים החקיקה פונה לבחינת זיקות שונות אשר נקבעו בחקיקה לצורך קביעת התושבות.

אותן זיקות מכונות בשם מבחנים שוברי שיוויון וכוללות התייחסות למספר היבטים כגון מבחן בית הקבע- היכן שוההה התושב זמן רב יותר- האם בישראל או בחו"ל,  מקום עיסוקו הרגיל והקבוע- האם עובד התושב בחו"ל  או שמא בישראל.  המבחנים אשר נקבעו בפקודת מס הכנסה הינם במקור מודלים של אמנות המס הבינלאומיות.

האם תושב ישראל צריך לשלם מיסים בעת השהייה בחו"ל

 כל עוד אדם נחשב לתושב ישראל לפי ההגדרות של רשויות המס עליו לשלם מס הכנסה וביטוח לאומי בישראל, גם כאשר הוא מועסק במדינה אחרת.  מס הכנסה וביטוח לאומי נחשבים לתשלומים אשר מהווים תשלומי חובה עבור כל ישראלי, כאשר גובה התשלום מתבסס על סך ההכנסות ושיטת המיסוי היא פרסונלית, ומכאן התושב צריך לשלם בהתאם להכנסותיו.

  מבחינת תשלום לביטוח לאומי, תושב ישראל במסגרת רילוקיישן יכול להמשיך ולשלם סכום כסף מינימלי לביטוח לאומי במטרה לשמור על הזכויות שלו בישראל.

מעוניינים לבדוק אודות ביטוח נסיעות לרילוקיישן? לחצו פה

רוצים דרכון אירופאי ? בדקו מה האפשרות שיש לכם בלחיצה פה

האם קיימים קריטריונים לאי תשלום מס

לאחרונה היה ניתן לראות פרסום לפיו ישראלי אשר עובד בחו"ל במדינה החתומה על אמנה עם ישראל יחשב לתושב חוץ בכל הקשור לתשלום מס, זאת בהנחה כי עבד והתגורר במדינה לתקופה של שלוש שנים ובני משפחתו התגוררו איתו לתקופה של 30 חודשים.

 יצויין כי מדינת ישראל חתומה על אמנות מס רבות אשר מטרתן למנוע תשלום כפול בשתי המדינות- הן בישראל והן במדינה אליה עבר הישראלי.  עם זאת, במידה ומדובר במעבר למדינה בה אין אמנת מס עם ישראל, הרי יהיה על המתגורר במדינה לשלם תשלום מס עבור שתי מדינות.

חשיבות היוועצות עם מומחים

היות וניתוק התושבות נחשב להליך ארוך וקביעת התושבות אינה חד משמעית, ההמלצה היא להיוועץ עם מומחים בתחום ולשמור על כל המסמכים המעידים על התנתקות כלכלית וחברתית מישראל ועל השתקעות בחו"ל.

המומלצים
תוכן עניינים
לשיחה עם נציג
מאמרים אחרונים
שגרירות ישראל בפורטוגל

שגרירות ישראל בפורטוגל שגרירות ישראל בפורטוגל, לפני הטיסה לפורטוגל חשוב לשמור במקום בטוח את פרטי הקשר של שגרירות ישראל, לרבות כתובת, דואר אלקטרוני וטלפון. שגרירות

קרא עוד »
פורטוגו

סיורים מודרכים בעברית בפורטוגל – פורטוגו קיבלתם את האזרחות והדרכון הפורטוגלי, ההתרגשות בשיאה, אתם אורזים את המזוודה ועושים את דרככם לפורטוגל… אבל רגע? מאיפה מתחילים?

קרא עוד »
דילוג לתוכן